Σήμερα μαζέψαμε ελιές - φωτο

Πώς μπορεί κανείς να περιγράψει το συναίσθημα κατα τη συγκομιδή της ελιάς.....
του αρχαιότερου δένδρου που μας δίνει την βασικότερη τροφή μας,αλλα και ενός
συμβόλου που ενέπνευσε Ελύτη, Γκάτσο, και άλλους οχι μόνο ποιητές,αλλά και
πεζογράφους.Ενα μικρό δείγμα από την σημερινή μας δραστηριότητα.

DSC05921-alkis-08.jpgDSC05913-alkis-08.jpg



















DSC05916-alkis-08.jpg

εδώ η κόρη μου απολαμβάνει 
την DSC05931-alkis-08.jpg(άπλα)














και εδώ μια παρέα που μας παρατηρούσε κατά την εργασία.


RSS Feed για αυτό το θέμα 17

koyrsarosgr

Κουρσάρος Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:17 μμ

Και του χρόνου Άλκη! :)
Καλοφάγωτο να'ναι! :)
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
(εγώ ακόμα δεν πήγα..Όπου να'ναι αν και φέτος θα πάω για να..πάω.. Λίγα πράγματα!)

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:25 μμ

Καλησπέρα Κουρσάρε.
Μη φανταστείς οτι πρόκειται για ελαιοπαραγωγούς με πολλά στρέματα,αλλά το λάδι της χρονιάς βγαίνει.....
φέτος εχεις δίκιο...λίγα πράγματα.Αλλά δε βαριέσαι... ποτέ δεν ξεμείναμε.Δόξα τω θεώ να λέμε.
Καλή χρονιά σου εύχομαι.

marelene

Μαρία Έλενα Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:33 μμ

Καλή χρονιά και καλοφάγωτο.
Φιλάκια ...

koyrsarosgr

Κουρσάρος Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:37 μμ

Μια απ τα ίδια κι'εγώ βρε Άλκη!!
Έίναι περίπου 160 ρίζες απλά ειναι σε 3 τόπους..!
Μου την φόρτωσαν οι δικοί μου για να..καααάθονται εκείνοι..
Και τι να κάνω κι εγώ.. Να μη με πούνε και γρουσουζη..!!
χαχαχα Κατάλαβες τώρα! ;)
Δεν πειράζει όμως, έχει την πλάκα του! ;)
Τού χρόνου πιο καλά!

VOYRONIK

VOYRONIK Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:38 μμ

Μπορώ να μάθω τι ποικιλία είναι γιατί έχω λίγα χρόνια που ασχολούμε με την ελιά.

trelo_provato

Sotiria Vasiliadou Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:41 μμ

ALKH?
ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΑΣ?
ΕΙΣΤΕ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΔΙ...

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:42 μμ

Σύμπτωση !!
Σε τρείς τόπους και μείς.Να 'μαστε καλά να πηγαίνουμε εστω
και για πίκ νίκ όπως έλεγε σήμερα η κόρη μου.
Βλέπεις της άρεσε το κολατσιό στην εξοχή.

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:44 μμ

Γειά σου Μαρία Ελενα,ευχαριστώ και καλή χρονιά.

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 9:50 μμ

Γειά σου Σωτηρία... μόνο για λάδι κάνουν αυτές οι ελιές.
Εδώ στην Μεσσηνία οι ελιές ειναι οι περισσότερες για λάδι.
Οχι οτι αν θέλουμε δεν μπορούμε και να τίς φάμε.....

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 10:02 μμ

Γειά σου VOYRONIK. Aυτή η ποικοιλία είναι η κωρωνέικη η λεγόμενη.Γνωστή ως απο τίς πιό καλές παγκοσμίως.
Αν έχεις απορίες σχετικά με τήν ελιά και οτι αφορά γύρω απο αυτην,πολύ ευχαρίστως να σου δώσω πληροφορίες αν ξέρω.
Αν πάλι δέν ξέρω μήν ανυσυχείς. Η Μάνα μου είναι απο τους λίγους που (ξέρουν) τόσο καλά την ελιά. Ρωτάω και σου απαντάω....άλωστε γι' αυτό το'χουμε το internet.

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 10:10 μμ

Γειά σου Effie.
Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Αντεξα μέχρι τα 40 μου.
Η Καλαμάτα είναι καταπληκτική. Ελα μια βόλτα να δεις.
Να ξέρεις έχω βάλει αρκετούς στην (μπρίζα) με τίς φωτογραφίες.

trelo_provato

Sotiria Vasiliadou Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 10:12 μμ

Άλκη, και οι ελιές καλές αλλά και το σπιτικό λαδι είναι ότι καλυτερο!!!!!!!!!!!!!!!!

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 10:18 μμ

Δίκιο έχεις Σωτηρία.Πάντως η διαδικασία είναι το κάτι άλλο.

VOYRONIK

VOYRONIK Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 10:23 μμ

Θέλω να ρωτήσεις την μάνα σου να σου πεί συνταγή (αναλογίες σε αλάτι-ξυνό κλπ.) για να φτιάξουμε ελιές για φαγητό.Εδώ και 3 χρόνια ρωτώ για την κατάλληλη συνταγή και ακόμα δεν την βρήκα.

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 11:03 μμ

Αν και έχω ετοιμη να σου προτείνω τώρα, κάνε αύριο μια βόλτα
στο ίδιο πόστ και θα σου εχω σίγουρη απάντηση.

mennipos

ΑΛΚΗΣ Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008 11:15 μμ

βράδυ όμως VOYRONIK

 pingback

rimonabantexcellence site title Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 5:53 μμ

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αποστολή ως ανώνυμος - ή -

Δέν επιτρέπεται η χρήση HTML tags για τα σχόλια αυτού του blog